L'Associació Lola Lizaran lliurarà les beques pel curs 2018-2019 aquest diumenge

Enguany deu estudiants han estat becats per a cursar estudis d'arts escèniques o música

Cultura, Esparreguera

L'actriu esparreguerina Lola Lizaran i Merlos (1931-2003)
L'actriu esparreguerina Lola Lizaran i Merlos (1931-2003) | Associació Beques Lola Lizaran

Aquest diumenge 23 de setembre a les 19h al Teatre del Patronat Parroquial d'Esparreguera l'Associació Beques Lola Lizaran farà el lliurament de les beques per al curs 2018-2019, que s'atorguen a estudiants de la vila que volen formar-se en centres d'ensenyament superior d'arts escèniques o música. Durant l'acte de lliurament els deu becats d'aquesta edició hauran de fer una petita mostra de la seva especialitat davant del públic assistent.

Enguany s’han otorgat les beques a Maria Borràs (estudis superiors de cant al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. Quart any de beca.), Enric Fernández Calsina (estudis superiors de violí al Conservatori de Saragossa. Cinquè i darrer any de beca.), Marian Alquezar (estudis de dansa española a l’Institut del Teatre. Tercer any de beca.), Marcos González (estudis de guitarra i cant modern al London College of Creative and Media. Segon any de beca.), Álex Guzmán (estudis superiors de guitarra jazz al Taller de Músics - Escola Superior d’Estudis Musicals. Segon any de beca.), Soren Alcaraz (estudis superiors de bateria i composició a l’ESMUC. Tercer any de beca.), Bernat Martínez (estudis professionals de dansa a l’Institut del Teatre. Primer any de beca.), Irene Ruiz (estudis professionals de dansa al Conservatorio Profesional de Danza A. Ruiz Soler de Sevilla. Primer any de beca.), Paula García Matas (estudis professionals de cant modern al l’Escola del Taller de Músics de Barcelona. Primer any de beca.) i Laia Giraut (estudis d'interpretació teatral al Col·legi de Teatre de Barcelona. Primer any de beca.).

L’Associació Lola Lizaran promou i fomenta les activitats relacionades amb les arts escèniques a Esparreguera, és per això que convoca anualment unes beques que porten el nom de l’actriu esparreguerina Lola Lizaran i Merlos (1931-2003), destinades a facilitar els estudis superiors als joves de la Vila que vulguin dedicar-se professionalment al teatre, la dansa, la música o al circ. Fundada l’any 2003, l’Associació ha atorgat, des del 2004 fins al 2017, un total de 122 beques que representa un import total de 136.500 €. L’import concedit a cadascuna de les beques és de 1.000 euros i es dediquen a joves d'entre 16 i 25 anys (de 14 a 25 en el cas dels estudis de dansa) amb els estudis d’ESO aprovats que vulguin dedicar-se professionalment a l’art dramàtic, a la dansa, a la música o el circ. L’Associació està dirigida per Joan Ramon Bullit (mossèn d'Esparreguera), Juan Jurado, Manel Roca, Florenci Sariñena, Andreu Sitjar i Núria Valldeperas; i el jurat està compost per Joan Castells (director teatral i pedagog), Juan Jurado (compositor i director) i Laia Minguillón (ballarina).
Cartell del lliurament de les beques Lola Lizaran 2018

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article