Jazz per Thornberg i Carlquist al Bruc

El Bruc amb la Cultura organitza un concert a Can Casas. Una bona ocasió per sentir aquestes dues figures del jazz a Catalunya.

Cultura, El Bruc

Jazz per Thornberg i Carlquist al Bruc
Jazz per Thornberg i Carlquist al Bruc

El Bruc amb la Cultura organitza, per aquest cap de setmana, concretament dissabte 22 de setembre, a Can Casas, un concert de Per Thornberg i Fredrik Carlquist, dos saxofonistes de jazz suecs, que proposen un espectacle-concert sota el nom de Reflections (Conversacions) amb standars de jazz, peces pròpies i populars. Els dos saxofonistes improvisen sobre imatges projectades de quadres de pintors com Tàpies, Miró, Pollock, Kandinsky, Friedrich i Lindell.

El preu de les entrades és de 10€ i es poden comprar a la taquilla, mitja hora abans del concert (22:00)

Per Thornberg (Halmstad-Suècia 1962), és saxofonista de jazz i professor. Thornberg va ser professor d'improvisació a l'Acadèmia de Música de Malmö, va escriure el seu primer llibre el 1993, i des de llavors ha escrit 25 llibres sobre la improvisació i la metodologia per vents i cordes, juntament amb guies per als mestres. Dóna conferències en diferents nivells de les escoles de música, i treballa a les escoles municipals de música, escoles superiors, universitats i escoles de música. L’any 2014, va rebre el premi com a professor de jazz, atorgat per l'Associació Nacional de Suècia Jazz i Mary Lou Meese Fons Juvenil de Jazz.

El saxofonista, compositor i productor suec Fredrik Carlquist, Fredrik Carlquist (Malmö 1969), va començar tocant el clarinet amb nou anys i el saxofon amb deu, i va seguir els seus estudis de música a Skurups Jazzlinje i en el Malmö College Of Music, llicenciant-se en Belles Arts de Música. Resideix a Sitges, des de 2011, on s’ha reafirmat com un dels músics més importants de jazz de la capital catalana. L’estil de Carlquist ha estat comparat els últims anys amb músics com Stan Getz i Paul Desmond, encara que aquest músic ha explorat diversos estils amb el mateix èxit passant del jazz dels anys 20 a mescles de fusió-jazz o be-bop a free. El 1997 Carlquist va guanyar el premi "Jazz i Sverige" juntament amb Jacob Karlzon Trio i el seu col·lega saxofonista Henrik Frisk amb qui va llançar l'àlbum "Blue Pages". Encara que el seu debut oficial va ser el 1999 amb "It 's About Time It' s About Love". La majoria de les composicions en els dos primers àlbums eren temes propis que van mostrar a un compositor innovador i melòdic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article