Es presenta Àuriafil, la nova etapa del FIL amb titularitat privada

A partir d'ara formarà part del grup Àuria

Esparreguera, Montserrat

D'esquerra a dreta: Eduard Rivas, Pilar Salat i Miquel Canet
D'esquerra a dreta: Eduard Rivas, Pilar Salat i Miquel Canet | Marc Vila

La Fundació per la Integració Laboral (FIL) s'incorpora al grup Àuria i canvia de nom, ara s'anomena Àuriafil. En l'acte de presentació, l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, Pilar Salat, la presidenta i Miquel Canet, director general d'ÀuriaGrup han explicat els motius del canvi i les intencions del nou projecte.

L’Alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, que ha estat l’últim president de l’antiga fundació FIL, ha mostrat la seva alegria pel “rellançament del FIL”, un projecte al qual “tots els alcaldes implicats han invertit moltes energies per poder superar els problemes jurídics i els exercicis econòmics negatius” que es van trobar l’any 2015. “Amb aquesta nova etapa”, ha explicat Rivas, “tornem a la vocació inicial del projecte de donar feina als treballadors i consolidar-lo, i ho fem amb la complicitat d’Àuria,

Per la seva banda, Pilar Salat, presidenta de la nova Fundació ha explicat que la situació "no era del tot bona", però que "avui dona feina a 138 persones i es reforça com a empresa social de referència dels cinc municipis".

El procés culmina el Pla de viabilitat que es va realitzar l'anterior patronat responsable de la fundació, format pels alcaldes d'Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve de Sesrovires i Collbató, que volien normalitzar la situació jurídica i fiscal de la Fundació.

Durant el període de transició, Àuria explica que s'ha prioritzat mantenir la massa laboral del centre especial de treball i que es va optar per prescindir de càrrecs de gestió i direcció, assumits pel mateix Grup.

L'acte també va comptar amb la presència dels cinc alcaldes, que van voler manifestar el seu suport conjunt al projecte.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article