Un jove esparreguerí denunciat penalment per simular el robatori del mòbil quan en realitat l’havia intercanviat per marihuana

Havia denunciat que li havien robat el mòbil

Esparreguera

Els Mossos d’Esquadra han denunciat  un jove de 17 anys i veí d’Esparreguera com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte. El menor va denunciar a la comissaria dels mossos de Martorell un robatori amb intimidació, amb arma blanca, que havia patit en un parc públic del dia anterior, quan en realitat se'l va vendre per poder consumir marihuana.

Les indagacions engegades pels investigadors arran de la denúncia van permetre localitzar el telèfon mòbil denunciat com a sostret, valorat en 879 euros, en una botiga de compravenda d’objectes de segona mà a l’Hospitalet de Llobregat.

Així mateix, els mossos van concloure que la persona que havia venut el telèfon mòbil a la botiga, l’hi havia canviat prèviament al jove denunciant per marihuana.

Amb aquestes noves dades els investigadors van tornar a escoltar en declaració el menor, acompanyat del seu pare, el qual finalment va admetre que no li havien sostret el telèfon, tal i com havia denunciat, si no que, efectivament, l’havia intercanviat voluntàriament per marihuana.

Davant dels fets, els agents van denunciar el jove per una simulació de delicte. El denunciat serà citat en breu a la Fiscalia de Menors.

Els Mossos recorden que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per simulació de ser responsable o víctima d’un fet delictiu és una pena multa d’entre sis i dotze mesos.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article