El Festival LOLA aixeca el teló amb "Passatge Gutenberg"

La protagonitzen tres actrius esparreguerines i es podrà veure al Teatret del 12 al 20 d'octubre

Cultura, Esparreguera

Cartell de "Passatge Gutenberg", de Lluïsa Cunillé i direcció de Gerard Bidegain
Cartell de "Passatge Gutenberg", de Lluïsa Cunillé i direcció de Gerard Bidegain | Carme Paltor - Tramateatre

El Festival LOLAde teatre aixeca el teló de la seva 16a edició aquest divendres amb l'espectacle de la companyia organitzadora Tramateatre. Es tracta d'una obra de la dramaturga barcelonina Lluïsa Cunillé titulada "Passatge Gutenberg", que podrem veure els dies 12, 13, 14, 19 i 20 d'octubre al Teatret d'Esparreguera. La direcció escènica la signa Gerard Bidegain, i les tres actrius protagonistes són les esparreguerines Uxia Campo, que debuta amb aquest muntatge, Anna Mestre i Laura Seró.

L'acció se situa en un pis-estudi del Passatge Gutenberg, on hi resideix i treballa una dona que escriu cartes per a gent que no ho pot fer sola. Es tracta d’una oficina sorprenent on es respira misteri, simbolisme, ironia i tendresa a cada racó. Segons la crítica, a Passatge Gutenberg (estrenada el 2000 al Teatre Tantarantana de Barcelona) hi trobem la gran metàfora sobre la paraula, l’escriptura, la mort i, també, l’amor.

El director de l'espectacle es mostra molt satisfet del treball de la companyia per a aixecar aquest muntatge, concretament de la feina feta per les tres actrius. "Posar en escena Passatge Gutenberg és tot un repte i crec que les tres actrius l'han superat amb nota. Es tracta d'una obra màgica, amb mil matisos i detalls, que té moltes capes de lectura i ens transporta a sensacions molt diverses.", apunta Bidegain. "No m'agradaria desvelar els secrets d'aquest muntatge, però sí que voldria destacar que és d'aquelles obres per a gaudir del treball de les actrius. Tenia clar que el repartiment havia de ser aquest i he esperat fins que les tres han tingut ocasió de fer-la. Crec que l'espera ha valgut molt la pena!".

L'equip artístic de l'obra el completen Alba Hinojosa com a ajudant de direcció, Gerard Sancho també a l'ajudantia i a la fotografia, Rafa Haro com a escenògraf, David Oriol Rebollo com a tècnic de so i llum i Carme Paltor com a dissenyadora del cartell promocional. La producció és de Tramateatre i del Festival LOLA.

Tramateatre vol destacar la coincidència que aquest text es va estrenar a Barcelona el mateix any que s’inaugurava el Teatret, el 2000. "Serveixi d’homenatge de la nostra companyia a aquest espai íntim que tanta vida ens ha donat, ens dona i ens seguirà donant." La companyia esparreguerina ha representat al Teatret dues altres obres de Cunillé al llarg de la seva història: El Gat Negre (2009) i Assajant Pitarra (2007).

L'organització recomana reservar les localitats amb temps a tramateatre@gmail.com o per whatsapp al 618313899, donada la poca capacitat de la sala. Les funcions es faran a les 21h els divendres i els dissabtes i el diumenge a les 19h.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article