Spàrrek. Cap de setmana musical: debat, jam i vermut!

Què passa quan ens inspirem en algú altre? Perquè moltes de les cançons tenen una estructura semblant? Tenim dret a apropiar-nos i guanyar diners de la cultura? A qui pertany, la música?

Cultura, Esparreguera

Spàrrek. Cap de setmana musical: debat, jam i vermut!
Spàrrek. Cap de setmana musical: debat, jam i vermut!

Aquest dijous 11 d'octubre el Festival Spàrrek arrenca amb força a la plaça d'Antoni Nin i Escudé a partir de les sis de la tarda. La jornada estarà formada per un debat i una jam session. I diumenge 14, vermut musical a la plaça de la Pagesia.

Què passa quan ens inspirem en algú altre? Perquè moltes de les cançons tenen una estructura semblant? Tenim dret a apropiar-nos i guanyar diners de la cultura? A qui pertany, la música?

Totes aquestes preguntes es posaran sobre la taula en el debat que es durà a terme aquest dijous davant la Biblioteca Municipal L'Ateneu (en cas de pluja, a la sala d’actes de la biblioteca). Ferran Palau i Louise J. Sansom (Anímic, Hidden Track Records), Joan Gener Barbany (Associació Cultural L'Eixida) i Jordi Jet (Jo Jet i Maria Ribot, Projecte CEBECÉ) són els convidats al debat "De qui és la música?". En aquest intercanvi d'opinions es pretén qüestionar la propietat de la música, els drets d'autor i les seves contradiccions. L'acte estarà dinamitzat per l'organització del festival i "serà un debat participatiu on les persones que vinguin de públic també hi podran dir la seva" explica Laura Ulldemolins, una de les organitzadores de l'Spàrrek.

"Després d’una estona de reflexió, que millor que treure els instruments i començar a tocar?" La plaça serà un espai distès on, qui vulgui, podrà tocar música en directe, cantar, escoltar o seguir reflexionant. Tothom està convidat a sortir a l'escenari a tocar o cantar alguna cançó, o arriscar-se a improvisar. "Animem a tothom a venir a passar un vespre compartint música en directe! I sense pressa, que l’endemà no hi ha res a celebrar!" afirma l'organització del festival.

Per altra banda, el cap de setmana finalitzarà amb un vermut musical a la plaça de la Pagesia. A partir de les dotze del migdia, l'escenari acollirà les actuacions del raper esparreguerí EZD, que rapejarà temes propis tan reivindicatius com personals; el cantautor olesà Marc Amat, que presentarà el seu primer EP Ara torno(Picap, 2018), un treball amb cinc cançons basades en petites escenes d’instants quotidians, però que alhora aboquen a grans reflexions sobre temes transcendentals. Finalment, el duet Javi i Mar, format per Mar Giménez i Javier Almagro, ambdós exalumnes del batxillerat artístic de l’Institut El Castell, també actuaran al vermut interpretant un repertori format per versions d’ara i d’abans. A més de la música en directe a càrrec d’artistes de la comarca, l'acte comptarà amb servei de bar amb tapes i begudes a preus populars.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article