L’Sparagaria Orquestra estrenarà el seu concert «Ara, clàssica! Beethoven vs. Mozart» a Esparreguera

Es farà el diumenge 21 al Patronat Parroquial i comptarà amb la col·laboració de la soprano Anna Niebla

Cultura, Esparreguera

Cartell promocional del concert "Ara, clàssica! Beethoven vs. Mozart" de l'Sparagaria Orquestra
Cartell promocional del concert "Ara, clàssica! Beethoven vs. Mozart" de l'Sparagaria Orquestra | Rafa Haro

Diumenge 21 d’octubre de 2018 a les 19h al Teatre del Patronat Parroquial d’Esparreguera l’Sparagaria Orquestra estrenarà el seu nou concert-espectacle, aquest cop íntegrament dedicat a la música clàssica, amb el seu habitual toc lúdic i didàctic. Els organitzadors fan realitat la demanda de bona part del seu públic de poder escoltar un concert de música clàssica al municipi, després d’una sèrie de concerts dedicats a la música cinematogràfica.

En aquest concert, que han volgut titular "Ara, clàssica!" -tota una declaració d’intencions-, ens proposen, ni més ni menys, que un duel entre dos dels compositors més coneguts de la història de la música occidental: Ludwig Van Beethoven i Wolfgang Amadeus Mozart. El director musical, Juan Jurado, explica que aquest cop l’orquestra vol posar sobre l’escenari l’enfrontament dels "genis musicals i els caràcters, de conegut contrast, dels dos compositors. Beethoven, el sord de Bonn, fosc, misteriós i romàntic; contra Mozart, el nen prodigi que mor, nen, amb només 36 anys."

L’Sparagaria Orquestra no es conforma amb concerts convencionals, amb músics sobre l’escenari seguint els protocols tradicionals, sinó que sempre dota l’espectacle d’un context o "excusa dramàtica", en paraules de Gerard Bidegain, el seu director escènic i dramaturg. En aquesta ocasió també ha estat vital comptar amb la col·laboració de la soprano Anna Niebla i la tasca artística de dos esparreguerins més: Rafa Haro, qui n’ha il·lustrat el contingut i n’ha fet el cartell promocional; i Erol Ileri, qui s’encarrega de l’animació d’aquest espectacle musical singular que ens endinsa en una curiosa lluita entre dos genis de la música.

Les entrades d'aquest concert de tardor es podran adquirir numerades, anticipades i amb descompte a 13€ dimarts 16 d’octubre de 18h a 20h al vestíbul del Teatre del Patronat Parroquial o bé a taquilla el mateix dia 21 a un preu de 15€ l’entrada general. Els estudiants gaudeixen d’entrades a 10€ i els menors de 18 anys a 5€.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article