Mont Plans protagonitza el segon espectacle del Festival LOLA 2018

La funció es farà diumenge 28 d'octubre al Patronat Parroquial d'Esparreguera

Cultura, Esparreguera

Cartell de "Sembla que rigui", de Mont Plans i Òscar Constantí
Cartell de "Sembla que rigui", de Mont Plans i Òscar Constantí | Festival LOLA

Diumenge 28 d'octubre al Teatre del Patronat Parroquial a les 19h Mont Plans arriba al Festival LOLA d'Esparreguera amb l'espectacle "Sembla que rigui", un monòleg escrit per Òscar Constantí i la mateixa actriu. El monòleg el protagonitza Júlia Català i Verdaguer, nascuda el 1914, un personatge entranyable que "va sobreviure a dos marits, un fill, a la Marilyn Monroe, al Nino Bravo, al Chaplin i a nou Sant Pares". Ara ens vol explicar el seu pas per la vida des de l’altre cantó, en un espectacle màgic on els espectadors han de donar-li permís per marxar al més enllà. "Ja imagino el que dirà la gent quan vinguin a dir-me l’últim adéu. Si és que ve algú: Se la veu tranquil·la. Sembla que dormi! Ha quedat molt bé! De fet, ha quedat ben igual! No, ha quedat millor que quan era viva!”. Parlar de la Mont és també parlar de comèdia, d'ironia i també d'una actriu totterreny amb una trajectòria espectacular que, des de la seva experiència, s'atreveix a posar en escena "una vella i bella idea" com ho és aquest monòleg. En aquest cas, l’objectiu a superar ha estat cercar les paraules per fer front a un fet que atrau provocant rebuig, que tothom ha viscut però que ningú vol viure i que és una fita, la qual, no volem assolir.

El text, doncs, repassa una realitat com és la mort des de diferents mirades: biològica, social i sentimental. Sense morbositats innecessàries però amb rigor i valentia. Paraules vestides per l’ocasió amb fragments de cançons i músiques que les envernissen i fan brillar. Segons la Mont es tracta d'un text"sobre els amors, més que sobre la mort".

La Mont és popular per La Cubana, però també la coneixem per tants altres espectacles de teatre i televisió sota la direcció dels millors directors del país: Jordi Millan i J. Lluis Bozzo, Xavier Albertí, Lourdes Barba, Sergi Belbel, Rafael Duran, Calixto Bieito, Paco Mir… Els últims treballs han estat “Campanades de boda” amb la Cubana i “L’hort de les oliveres” de Narcís Comadira, al Teatre Nacional de Catalunya, dirigit per Albertí. Actualment col·labora amb “Dinamita, la sarsuela” de Le Croupier.

Les entrades es podran adquirir a taquilla el mateix diumenge des d'una hora abans, a un preu de 12€ l'entrada general. Es poden reservar enviant un correu a tramateatre@gmail.com.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article