"Passatge Gutenberg" prorroga en dues darreres funcions

Després de la bona acollida, Tramateatre programa una funció divendres 26 a les 21:30h i una dissabte 27 a les 21h.

Cultura, Esparreguera

L'actriu Uxia Campo en un moment de "Passatge Gutenberg"
L'actriu Uxia Campo en un moment de "Passatge Gutenberg" | Foto de Gerard Sancho

Després de les cinc funcions dins del Festival LOLA i de la bona acollida per part dels espectadors, la companyia Tramateatre ha decidit prorrogar en dues úniques funcions l'obra teatral Passatge Gutenberg, amb text de la dramaturga barcelonina Lluïsa Cunillé i direcció de Gerard Bidegain. Es podrà veure per darrer cop divendres 26 a les 21:30h i dissabte a les 21:00h al Teatret d'Esparreguera.

Passatge Gutenberg ha estat l'espectacle amb el que el Festival LOLA ha decidit aixecar el teló de la seva 16a edició, amb un equip artístic cent per cent esparreguerí, sota la direcció del director i dramaturg Gerard Bidegain.Les tres actrius protagonistes són Uxia Campo, Anna Mestre i Laura Seró; de les quals el director destaca "el seu treball interpretatiu i la seva enorme capacitat de treball amb un muntatge gens fàcil". La màgia de l'espai escènic i el minuciós treball interpretatiu de les actrius, combinat amb la proximitat que ofereix el Teatret contribueix a que l'espectador gaudeixi d'aquesta obra que pretén implicar-lo i obligar-lo, si vol, a prendre decisions sobre tot el que s'hi diu i passa. Bidegain subratlla que, com a espectadors de teatre, "estem acostumats a que ens ho donin tot resolt, a no pensar, a no fer-nos preguntes; hi ha una dictadura de l'argument i del text i, sovint, pensem que les trames han de ser conclusives i els textos explícits. Cunillé ens proposa el contrari, amb una bellesa espectacular."

L'acció se situa en un pis-estudi del Passatge Gutenberg, on hi resideix i treballa una dona que escriu cartes per a gent que no ho pot fer sola. Es tracta d’una oficina sorprenent on es respira misteri, simbolisme, ironia i tendresa a cada racó. Segons la crítica, a Passatge Gutenberg (estrenada el 2000 al Teatre Tantarantana de Barcelona) hi trobem la gran metàfora sobre la paraula, l’escriptura, la mort i, també, l’amor.

L'equip artístic el completen Alba Hinojosa com a ajudant de direcció, Gerard Sancho a l'assistència de direcció i a la fotografia, Rafa Haro com a escenògraf, David Oriol Rebollo com a tècnic i Carme Paltor com a dissenyadora del cartell. La producció és de Tramateatre i del Festival LOLA.

L'organització recomana reservar les localitats amb temps a tramateatre@gmail.com o per whatsapp al 618313899, donada la poca capacitat de la sala.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article