Esparreguera tindrà la primera Fira de la Passió de Catalunya

Es reformula la fira modernista

Cultura, Esparreguera

El cartell de l'espectacle de La Passió
El cartell de l'espectacle de La Passió

La fira modernista de la Festa Major d'hivern esdevindrà la primera Fira de La Passió el cap de setmana del 16 i 17 de febrer després que l'Ajuntament ho hagi acordat així amb les entitats impulsores: La Passió, Esparreguera Comerç i la Federació d’Entitats de Cultura Popular Catalana d’Esparreguera La Fira de Festa Major d’Hivern d’Esparreguera esdevindrà la primera Fira de la Passió de Catalunya el cap de setmana del 16 i 17 de febrer de 2019.

Així ho ha confirmat el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, qui ha manifestat que l’objectiu de la nova fira serà potenciar el comerç local, augmentar el vincle amb les entitats de cultura popular de la vila i, al mateix temps, divulgar el patrimoni teatral i cultural d'Esparreguera. La primera Fira de la Passió es durà a terme el cap de setmana posterior al de la celebració de Santa Eulàlia, patrona d’Esparreguera, fet que, segons el regidor Ortí, “permetrà allargar la celebració de la Festa Major d’hivern i potenciar les activitats de les entitats de la vila”. Aquest nou enfocament parteix de la iniciativa presentada per La Passió, Esparreguera Comerç i la Federació d’Entitats de Cultura Popular Catalana d’Esparreguera amb l’objectiu que la festa arreli més entre la població.

La Fira de la Passió serà el tret de sortida per a la nova temporada de representacions, que començaran el 10 de març, estarà ambientada en l’any 0 i comptarà amb la representació al carrer de diferents escenes del drama sacre. A la plaça de l’Ajuntament es concentraran els estands dedicats a informació sobre les diferents passions i hi haurà dues activitats estrella: una cercavila que representarà l’entrada a Jerusalem i la desfilada dels Armats, els soldats romans de Tarragona. Segons Manel Roca, membre de la junta de La Passió d’Esparreguera, l’objectiu “és implicar al màxim nombre d’entitats del municipi en la fira del 16 i 17 de febrer”. Per això s’està treballant en un programa que inclogui obres de teatre, projeccions de cinema relacionades amb la temàtica de Passions i visites dramatitzades a punts d’interès turístic del municipi.

També es vol organitzar un concurs fotogràfic puntuable per la lliga fotogràfica i un concurs d’Instagram. L'impuls de la Fira de la Passió també vol afavorir la presència de comerç local a la fira. Leticia Navarro, vice-presidenta d’Esparreguera Comerç, ha explicat a Ràdio Esparreguera que els comerços de la vila ajudaran amb l’ambientació, decoraran aparadors, es disfressaran de l’època i trauran parada al carrer. Navarro també ha destacat que s’està treballant en coordinació amb l’empresa promotora de la fira, Mercats d’Abans, per “donar prioritat al comerç local i permetre la ubicació de parades davant la pròpia botiga”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article