L’organista Mercè Sanchís i l’Sparagaria Orquestra participaran al Festival d’Orgue d’Olesa de Montserrat

El concert es farà diumenge 25 de novembre a les 18:30h a la Parròquia de Santa Maria d’Olesa de Montserrat

Cultura, Olesa de Montserrat, Esparreguera

Cartell del concert "OrguEtern" de Mercè Sanchís amb l'Sparagaria Orquestra a Olesa de Montserrat
Cartell del concert "OrguEtern" de Mercè Sanchís amb l'Sparagaria Orquestra a Olesa de Montserrat | Amics de l'Orgue i de les Arts d'Olesa de Montserrat

L’organista Mercè Sanchís i l’Sparagaria Orquestra actuaran aquest diumenge 25 de novembre a les 18:30h a la Parròquia de Santa Maria d’Olesa de Montserrat dins del Festival d’Orgue d’Olesa de Montserrat 2018-2019 amb el concert «OrguEtern», que servirà per celebrar els 10 anys de la inauguració de l’orgue romàntic-simfònic del que gaudeix la parròquia olesana. Organitzat pels Amics de l’Orgue i les Arts d’Olesa de Montserrat i amb la col·laboració de nombroses entitats i institucions, «OrguEtern» es presenta com una proposta musical en la qual l'orgue es mostra com a instrument solista, acompanyat per una orquestra de cambra.

En aquest concert els assistents podran gaudir d'un repertori magnànim per a orgue i orquestra, com són els "Concerts en Si bemoll major, Op. 7" de Georg F. Händel, i el "Concert per a orgue, cordes i timpani en Sol menor" de Francis Poulenc. A més, s’estrenarà en exclusiva una obra composta expressament per Juan Jurado, The waves run frigthen’d, per commemorar el 10è aniversari de l'orgue d’Olesa.

L’organista de la vetllada serà Mercè Sanchís (Esparreguera, 1967), titulada superior de piano, orgue, música de cambra i clavicèmbal pel Conservatori Superior de Música de Barcelona i organista titular de la basílica de Santa Maria de Montserrat. Des de l'any 1995 és la pianista de l' Orquestra Simfònica del Vallès, també ha col·laborat amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Cor Madrigal, el Cor Lieder Càmera i l'Orfeó Català. Al llarg de la seva trajectòria com a intèrpret ha realizat concerts per tot Catalunya (destacant diverses actuacions al Palau de La Música Catalana i a la Catedral de Barcelona), Espanya (Alcalá de Henares, València, El Ferrol, Loyola, Sevilla, Sant Sebastià...) i la República Moldova (Sala cu Orga de Chisinau). També l’hem poguda escoltar en enregistraments per a Catalunya Música, Ràdio Nacional d'Espanya i per la Ràdio Nacional de Moldova.

L’orgue anirà acompanyat de l’Sparagaria Orquestra, fundada a Esparreguera el 2015 i refundada el 2017 com a simfonietta sota la batuta del director i compositor Juan Jurado (1991). Format al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i a la Sibelius Academy (Hèlsinki), rebent les màximes qualificacions i el premi extraordinari, Jurado compagina la seva activitat compositiva amb la direcció orquestral i la docència. Les seves composicions s’han interpretat principalment a Espanya, França i Finlàndia, i han estat retransmeses per la Ràdio Nacional Finesa (YLE1). És director musical titular de l’Sparagaria Orquestra i imparteix classes de composició, d’història i d’anàlisi al Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals i als darrers cursos del grau mitjà de l’Escola de Música Casp (Barcelona).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article