Viatge a un món d'oportunitats

Dissabte 24, un tren de FGC farà el recorregut Manresa – Barcelona simbolitzant el viatge i el somni vers un món d'oportunitats per a tots els infants del nostre país i del món.  #TrenDeLaInfancia

Viatge a un món d'oportunitats
Viatge a un món d'oportunitats

El programa #Invulnerables impulsat per Sor Lucia Caram, amb el suport de l'Obra Social la Caixa i la col·laboració de la Fundació del FCBarcelona i la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat, reivindica el dret dels infants a ser feliços i fa una aposta per garantir la igualtat d'oportunitats.

Amb motiu del dia dels drets de la infància i per recordar aquest deute que té la societat amb  nens i nenes i famílies que juguen amb desavantatges, el dissabte 24, un tren de FGC farà el recorregut Manresa – Barcelona, simbolitzant el viatge cap a un món d'oportunitats per a tots els infants. 

Persones conegudes i significatives pels seus valors i compromís amb les persones, i especialment amb els menuts, pujaran al tren. Entre els viatgers del #TrenDeLaInfancia figuren Joan Pera, Quim Masfarrer, Xantal Llavina, Peyu, Ricard Ustrell, Mariola Dinarés, Carme Barceló, Toni Marín, Ruth Jiménez, Anna Bertran, Justo Molinero, Carles Gilbert, Araceli Segarra, Les germanes Jaqui i Janet Capdevila, Sergi Grimau, Pere Mas. També han volgut donar suport enregistrant vídeos el Padre Angel, el Mag Lari, el mag Paco González, Ander Mirambell, Víctor Küppers, Núria Picas, Nandu Jubany, Xavier Graset … entre altres. 

Que un de cada tres nens entre nosaltres visqui en risc d'exclusió social, que sembli impossible trencar el cercle de la pobresa hereditària i la confiança que amb la implicació de tots és possible avançar, es posa en marxa aquest #TrenDeLaInfancia que vol donar visibilitat al drama de la pobresa infantil, sensibilitzar la ciutadania i moure la solidaritat. 

En acabar l'acció hi haurà una sessió de xarxes socials, de la mà de Mariola Dinarès del “Popap” de Catalunya Ràdio, amb els hastag #TrenDeLaInfancia #Invulnerables amb l'objectiu d'aconseguir ser TT en les xarxes socials.

El programa “Invulnerables”, neix l'any 2015, quan Sor Lucia, en rebre el Premi Català de l'Any, va demanar un pacte contra la pobresa infantil. El President de la Generalitat, Artur Mas, aleshores, la va convidar a fer una proposta i amb el suport de l'Obra Social la Caixa, i la col·laboració de la Fundació del FCBarcelona i la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat, el programa es va iniciar en 8 municipis de Catalunya, promovent un treball en xarxa, així com la col·laboració público-privada. Ara com ara “Invulnerables” està en 13 municipis transformant la vida d'infants i de les seves famílies, treballant per la formació i la incorporació al mercat laboral de pares i mares. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article