L'obra "Mi abuela no es la de antes", de l'abrerenca Maria José Orobitg, és publicada a la Xina

El conte ha tingut molt bona acceptació i ha estat publicat també a Xile, Uruguay i Corea del Sud.

Cultura

L'obra "Mi abuela no es la de antes", de l'abrerenca Maria José Orobitg, és publicada a la Xina
L'obra "Mi abuela no es la de antes", de l'abrerenca Maria José Orobitg, és publicada a la Xina

L’editorial xinesa The Oriental Press ha publicat recentment l’obra Mi abuela no es la de antes de l'escriptora abrerenca Maria José Orobitg. Es tracta d'un conte il·lustrat per Carles Ballesteros que mostra, mitjançant una tendra i entranyable història, les conseqüències de la malaltia de l’Alzheimer a través de la relació d’una neta amb la seva àvia, abans i tot al llarg de la malaltia.

L’obra va ser publicada originàriament a Xile, a l’editorial Amanuta. L’any 2014 va ser una de les obres seleccionades de la llista “The White Ravens 2014″ de la Internationale Jugendbibliothek de Münich, on una vintena d'especialistes en literatura infantil i juvenil en trien cada any dues centes d’entre totes les obres rebudes publicades al món l’any anterior. El criteri de selecció es fonamenta en les seves característiques pel que fa a la temàtica, la innovació artística, l'estil literari o el disseny. Mi abuela no es la de antes va ser també l’any 2014 Mención Los Imprescindibles de la Biblioteca del Banco del Libro a Venezuela. Posteriorment el conte va ser editat a l'editorial uruguaiana Criatura Ediciones i, l’any 2017, a Corea del Sud. Actualment l’obra original té ja una segona reimpressió. A casa nostra es publicarà en català a inicis del 2019.

Maria José Orobitg i Dellà (1962) és bibliotecària de la Diputació de Barcelona i ha estat regidora d’Acció Cultural i Patrimoni i d’Ensenyament a l'Ajuntament d’Abrera (2015-2018). Va treballar molts anys a l'Hospitalet com a directora de les biblioteques públiques de Collblanc-Parc de la Marquesa, Florida i Santa Eulàlia. Orobitg compagina la seva feina com a bibliotecària amb l'escriptura i l'activisme pro drets humans i en defensa dels animals. Ha publicat també, entre altres obres, tres poemaris per a nens a l’editorial Publicacions de l’Abadia de Montserrat: Esqueixada de versos, Descabellat de versos descabdellats i Disbagats.

Podeu veure el booktrailer de Mi abuela no es la de antes al següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=ee-FsQgmVKk

 

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article