El Banc dels Aliments necessita 4500 voluntaris pel Gran Recapte

La desena edició del Gran Recapte se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre. Els voluntaris i les voluntàries es poden registrar de forma molt senzilla al web www.granrecapte.com

El Bruc, Collbató, Olesa de Montserrat, Societat, Esparreguera

Presentació de la desena edició del Gran Recapte
Presentació de la desena edició del Gran Recapte

Només queden cinc dies per posar en marxa la desena edició del Gran Recapte i 23.0000 persones ja s’han sumat com a voluntàries, tot i la bona resposta ciutadana, encara fan falta 4.500 més arreu del territori, 2.500 a la província de Barcelona.

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya impulsen de nou aquesta recollida massiva d’aliments bàsics els dies 30 de novembre i 1 de desembre, amb la intenció de contribuir en la millora de les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte de cabdal importància com és l’alimentació

En aquests moment, els Bancs dels Aliments atenen 200.000 persones arreu de Catalunya, tot i la davallada d’usuaris dels dos darrers anys cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de millers les persones que poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable. L’aparent millora de l‘economia no es tradueix en una disminució de la pobresa ni de les situacions de precarietat que pateix una bona part de ciutadans.

El Gran Recapte representa el 25% dels aliments que els Bancs dels Aliments i les entitats anualment i segueix sent una acció molt necessària, que aquest any requereix de 27.500 voluntaris per cobrir més de 2.800 punts de recollida a tot Catalunya. Per ser voluntari o coordinador del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com.

La desena edició del Gran Recapte aposta per un gran projecte sostenible i mediambiental, la substitució de les 250.000 bosses de plàstic que s’utilitzaven en cada edició, per bosses reutilitzables i reciclables. Es calcula que amb l’ús d’una bossa reutilitzable de teixit no teixit es redueix el consum, fabricació i rebuig de 100 bosses de plàstic d’un sol ús, amb la conseqüent reducció de residus i de la petjada de carboni que la seva producció comporta. Fundación Endesa ha fet possible aquesta iniciativa amb la seva generosa col·laboració.   

 

Una altra gran novetat d’aquesta desena edició és la posada en marxa del Gran Recapte Onlinewww.granrecapteonline.com que a més de facilitar les donacions, sumarà al Gran Recapte plataformes de comerç online com Ulabox, Caprabo, Casa Ametller, Vimet, Condis, BonPreu Esclat i Dia, amb la intenció d’estar present en el creixent comerç digital. 

 

La classificació dels aliments procedents de la província de Barcelona, enguany s’ha resolt gràcies a la col·laboració del Consorci de la Zona Franca. L’entitat ha cedit gratuïtament un espai de més de 11000 m², equipat amb cinc molls de càrrega i una planta superior on s’ubicaran les oficines. La classificació començarà el mateix dissabte dia 1 de desembre i els voluntaris de classificació es poden registrar en aquest enllaç: https://www.granrecapte.com/ca/classificador/

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article