Tramateatre estrenarà la comèdia "Ser o no ser"

La podrem veure del 14 al 23 de desembre al Teatret d'Esparreguera

Cultura, Esparreguera

Cartell promocional de la comèdia "Ser o no ser"
Cartell promocional de la comèdia "Ser o no ser" | Tramateatre

El 14 de desembre estrena al Teatret d'Esparreguera la comèdia "Ser o no ser", d'Ernst Lubistch, de la mà de la companyia Tramateatre. La podrem veure també els dies 15, 16, 21, 22 i 23 de desembre de 2018 a les 21h els divendres i els dissabtes i els diumenges a les 18h. Dirigida per Carles Reynés, “Ser o no ser” és l’adaptació de la comèdia cinematogràfica "To be or not to be" (1942) feta per Tramateatre, en la qual es procura mantenir en tot moment el suspens i el riure constant. "És la demostració clara que l’humor pot anar del braç amb totes les lluites per un món més just.", expliquen Carles Reynés i Ernest León, encarregats de fer-ne l'adaptació per al Teatret. La protagonitzen Sergi Aleu, Guillem Arnal, Ernest León, Jordi Monné, David Puente, Artur Reynés, Edmon Reynés, Queralt Sáez, Xavi Sánchez i Roger Vilà, amb espai escènic de Rafa Haro, il·luminació de David Oriol Rebollo, caracterització de Montserrat Martorell, vestuari de Carme Paltor i regidoria i atrezzo per Carme Sánchez.

L’any 1942 en plena Segona Guerra Mundial, el director de cinema Ernst Lubistch, jueu alemany, va filmar la pel·lícula “To be or not to be” (amb guió del mateix Lubitsch i Edwin Justus Mayer i que adapta un relat de Menyhért Lengyel), que representava un desafiament frontal contra l’abús de poder i el terrorisme d’estat, expressat amb un sentit de l’humor intel·ligent i esmolat. Tramateatre destaca que Lubitsch va tenir no només la valentia d'abordar els conflictes del seu temps des de l'humor, sinó de tractar a més d'alguns dels trets més distintius de l'ésser humà. Tot això sense perdre de vista al públic, confiant en la seva intel·ligència i garantint el seu gaudi. “To be or not to be” respon a la lluita constant del pacifisme, la justícia social i la cultura a favor de tot allò que costa tant d’aconseguir i de conservar: la dignitat de les persones. Curiosament, l’estrena de la pel·lícula no va ser ben rebuda pel públic, ja que, en aquells moments, el nazisme encara estava lluny de ser considerat una amenaça. Convé accedir a posicions crítiques des de la comèdia i la sàtira; com deia el dramaturg i actor Dario Fo: “La sàtira és l’arma més eficaç contra el poder: el poder no suporta l’humor, ni tan sols els governants que es titllen de demòcrates, perquè el riure allibera les persones de les seves pors”.

La companyia recomana encarregar les localitats per correu electrònic (tramateatre@gmail.com) o per whatsapp (618313899), donada la poca capacitat de la sala.

Comentaris

TONY MARTORELL
1.

quien es el preu de la localitat.
gracies

Comenta aquest article