És presenta la Vertical Montserrat 2019, l'edició més solidària

El teatre la Passió d’Esparreguera acollirà una jornada solidària per incrementar les reserves de sang

Esparreguera

És presenta la Vertical Montserrat 2019, l'edició més solidària
És presenta la Vertical Montserrat 2019, l'edició més solidària

S'ha presentat una nova edició de la Vertical Montserrat 2019, la prova esportiva més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol. Enguany la cursa vindrà acompanyada de dues novetats força sorprenents: una jornada sobre seguretat a la Muntanya de Montserrat i una diada solidària a La Passió d'Esparreguera per incrementar les reserves de sang.

La cursa es farà el pròxim dia 23 de març de 2019. La prova, que arriba a la segona edició i que estarà limitada a un màxim de 130 participants, s‘emmarca en el projecte solidari Bombers amb Causa, en què participen els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu. Té per objectiu recaptar fons per finançar beques de recerca pediàtrica i programes de suport per a menors amb malalties mentals i les seves famílies. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha cedit un any més les seves instal·lacions a la muntanya de Montserrat perquè la prova s’hi dugui a terme.

La prova consistirà a pujar les escales de servei que hi ha en el recorregut de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova i el de l’estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2180 graons en 765 metres. Es tracta d’un traçat extrem que fa d’aquesta prova la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol i que forma part del circuit internacional Towerrunning.

Enguany, la cursa tindrà una categoria per a personal de Bombers i una altra per a persones invidents o amb discapacitats visuals greus. En aquest darrer cas, les persones participants formaran part d’equips de tres persones unides per una barra direccional i encapçalades per un guia vident. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitat a través de la pràctica de l’esport En la categoria dels Bombers, les persones que hi participin aniran vestides amb l’equip d’intervenció al complet, és a dir, amb 25 quilos més de pes.

La Vertical Montserrat de 2019, que serà patrocinada per Emma Roca, bombera de la Generalitat i esportista d’elit, vindrà acompanyada d’una jornada tècnica i d’una convocatòria de donació de sang. La jornada tècnica es farà el dia 20 de març a l’hotel Abat Cisneros i tractarà sobre la seguretat a la muntanya de Montserrat. A més de representants dels Bombers de la Generalitat, també és prevista la participació de personal expert del Cos de Mossos d’Esquadra, dels Bombers d’Andorra, dels Agents Rurals, la Creu Roja, la Gendarmerie francesa i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La jornada solidària de donació de sang, que s’emmarca en la campanya Els Bombers t’acompanyen a donar sang, es farà al teatre la Passió d’Esparreguera el dia 16 de març.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article