S'inaugura el nou edifici de Serveis Socials d'Abrera al carrer Major

L'immoble, reformat integralment, va ser la Casa de la Vila del 1918 al 1991

Societat

Façana de l'"Ajuntament vell" d'Abrera, seu dels Serveis Socials i d'Atenció a les Persones
Façana de l'"Ajuntament vell" d'Abrera, seu dels Serveis Socials i d'Atenció a les Persones | Arxiu setsetset

Aquest dissabte 15 de desembre a les 11 hores Abrera inaugura noves instal·lacions municipals: la seu de Serveis Socials, al carrer Major número 3. Qui ho desitgi podrà fer la visita lliurement durant aquesta jornada de portes obertes, d'11 a 14h. L'edifici, que va ser la seu de l'Ajuntament d'Abrera del 1918 fins al 1991, ha estat reformat íntegrament per tal de poder ubicar-hi els departaments de Serveis Socials, Dones i Igualtat, Acció Cultural i Patrimoni, Gent Gran i el Servei de Mediació de l'Ajuntament. Conegut popularment com l'"Ajuntament vell", l'edifici llueix una bella façana d'estil noucentista inaugurada el 1918, quan Abrera només tenia vuit-cents habitants. L'immoble s'ubica al carrer Major, que era el centre administratiu i comercial del poble.
L'estat i la capacitat de l'immoble era insuficient per a la qualitat dels serveis, de manera que aquesta reforma integral ha permès que l'edifici compti amb espais més amplis, lluminosos i accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, amb ascensor a les tres plantes. També disposa de noves instal·lacions de climatització, electricitat, il·luminació ecològica i ventilació. Els treballs de millora es van encetar amb la consolidació de la façana històrica i la construcció d'una nova estructura i la coberta de l'edifici. A continuació es van realitzar els treballs d'acabats interiors com els paviments, els revestiments verticals, cel rasos i la col·locació del mobiliari interior.
A la planta baixa hi ha la recepció, la sala d'espera i quatre despatxos per atendre visites, que preserven la intimitat de les persones i la confidencialitat. A la primera planta hi ha el Servei d'Informació i Atenció a Dones (SIAD), un espai polivalent de treball tècnic, una sala de reunions i un office. A la darrera planta, on antigament hi havia les instal·lacions Ràdio Abrera (ara situades a l'edifici de la Sala Municipal), s'hi ha ubicat la sala tècnica on tot el personal tècnic del servei tenen ubicat el seu espai de gestió i de treball intern. L'Ajuntament d'Abrera assegura que, amb aquesta reforma, s'assegura la qualitat dels serveis. "Des de l'Ajuntament encetem una nova etapa respecte a la gestió dels serveis públics, els canvis organitzatius i la creació de serveis amb valor públic." L'acte d'inauguració comptarà amb un petit concert en directe amb la participació d'alumnes de l'Escola Municipal de Música d'Abrera, la projecció d'un vídeo per divulgar la tasca dels Serveis Socials, un parlament institucional per part de l'alcalde Jesús Naharro Rodríguez i un refrigeri.

L'Ajuntament vell d'Abrera als anys 1970

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article