Barcelona bateja una plaça amb el nom de l'actriu Anna Lizaran

L'acte es va fer el passat dissabte al barri del Fort Pienc

per Gerard Bidegain Figuerola

Cultura, Societat, Esparreguera

Placa amb el nom de l'actriu Anna Lizaran.
Placa amb el nom de l'actriu Anna Lizaran. | Muntsa Sitjà

El passat juliol els mitjans de comunicació fèiem ressó de la proposta veïnal de posar el nom d’Anna Lizaran a una plaça de 1.750 metres quadrats ubicada al costat de l'Estació del Nord d'autobusos de Barcelona, entre els carrers de Ribes, Ali Bei i Sicília. Cinc mesos després, la plaça ja s'anomena, oficialment, Anna Lizaran.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com personalitats del món de la cultura, entitats veïnals, amics i familiars de l'aplaudida actriu van ser presents el passat dissabte dia 15 de desembre a la descoberta de la placa. La plaça, que no permet el trànsit rodat i s'ubica en un punt dinamitzador del barri, es va obrir al públic fa mesos i servirà des d'ara per retre un homenatge diari a l'"Anita" Lizaran, qui va captivar els espectadors durant més de quaranta anys als escenaris. L'acte va comptar amb recitals literaris, actuacions musicals i la participació d'amistats de l'homenatjada com l'actor Jordi Bosch.

Així doncs, cinc anys després de la seva mort, els veïns van triar el nom de l'actriu Anna Lizaran i Merlos (Esparreguera, 1944- Barcelona, 2013) en una votació popular que es va fer durant la festa major del barri.

L'alcaldessa Ada Colau amb representants del barri i Muntsa Sitjà, neboda de l'actriu, en el moment de la descoberta de la placa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article