El monjo Pius-Ramon Tragan i la teòloga Marinella Perroni publiquen «A Déu, ningú no l’ha vist mai»

El llibre vol aportar llum als estudis del text de l'Evangeli de Joan

per Gerard Bidegain Figuerola

Cultura, Esparreguera, Montserrat, A fons

El Pare Pius-Ramon Tragan a l'Scriptorium Biblicum et Orientale de l'Abadia de Montserrat
El Pare Pius-Ramon Tragan a l'Scriptorium Biblicum et Orientale de l'Abadia de Montserrat | Gerard Bidegain

Dimarts 18 de desembre a les 19 h a la Llibreria Claret (Carrer Roger de Llúria, 5, Barcelona), la teòloga Marinella Perroni i el monjo de Montserrat Pius-Ramon Tragan, fill d’Esparreguera, presenten el seu llibre "A Déu, no l'ha vist mai ningú. Una introducció a l'evangeli de Joan", editat aquest desembre per Claret Editorial, dins la col·lecció «La gran biblioteca».

La publicació porta per títol un fragment de l’evangeli de Sant Joan (concretament Jn 1,18), segurament el més complex i enigmàtic dels quatre canònics, en paraules del mateix Pare Pius. Segons els autors, experts de prestigi internacional en la matèria, «el lector pot trobar en el present treball una eina per a reconèixer la importància literària i teològica de l’evangeli de Joan i per a entendre millor el seu missatge.» Per ells, la tasca ha estat doblement engrescadora, ja que «recuperar tota la virtualitat de la cristologia joànica és un repte que no pot deixar d’acollir el qui, com nosaltres, ha ensenyat durant molts anys el Nou Testament». La voluntat principal és, doncs, la de generar «motius de curiositat i de recerca» en el text d’aquest Evangeli, així com, «descobriment i satisfacció».

El Pare Pius-Ramon Tragan, que va complir els noranta anys aquest estiu, entrà com a monjo de Montserrat quan tenia 19 anys i, des de fa anys és responsable de l'Scriptorium Biblicum et Orientale. També va ser degà de la Facultat de Teologia de Roma. L’altra autora de la publicació és la professora italiana Marinella Perroni, que es doctorà en teologia en el Pontifici Ateneu de Sant Anselm de Roma i ha publicat nombrosos estudis d’exegesi del Nou Testament i de teologia bíblica. Sens dubte aquesta serà una publicació ideal per als interessats en la literatura bíblica i l’estudi dels orígens del cristianisme.

Portada del llibre "A Déu, no l'ha vist mai ningú."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article