Collbató, entre els 10 municipis que més reciclen de Catalunya

Miquel Solà treu pit i defensa el sistema de recollida porta a porta

Collbató

El sistema de recollida porta a porta del centre del municipi
El sistema de recollida porta a porta del centre del municipi | Ajuntament de Collbató

Collbató és el novè municipi de Catalunya amb un índex de recollida selectiva més elevat. Aquesta és la dada que es desprèn del darrer informe de l'Agència de Residus de Catalunya, que de la mateixa manera conclou que tot i que els resultats han millorat gràcies a l'increment de la recollida selectiva, encara s'ha de treballar molt per arribar a nivells acceptables.

En el conjunt de les Comarques de Barcelona es van generar 2.335.563 tones de residus municipals. La generació total de residus municipals ha augmentat un 2,51%, i cada habitant genera més d'un quilo d'escombraries al dia.

El pòdium de municipis que més reciclen està format per Tavèrnoles (Osona), Vilablareix (Gironès) i Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental).

Cal recordar que l'any vinent, tots els municipis hauran de reciclar el 50% dels residus que produeixen. Collbató ja supera aquest percentatge amb escreix, però tots aquells que no ho facin hauran de pagar forte multes.

L'alcalde de Collbató, Miquel Solà, ha aprofitat la notícia per treure pit i ha escrit la següent piulada: "Pels haters del porta a porta. Collbató novè municipi de Catalunya que millor separa els residus domèstics", defensant el model del porta a porta impulsat pel seu equip de govern al centre del poble.

 

Comentaris

Joan G. Els hostalets de pierola
1.

El que no s'ha tingut en compte en l'estudi, es com afecta als municipis del costat de Collbató. El que no s'explica es que els vehins de Collbató porten la brossa que no poden llençar al seu minicipi, als contenidors de les urbanitzacions properes a Collbató, com es el cas de Serra alta, que pertanya als Hostalets de pierola.
Algo no funciona amb aquest sistema, que els vehins han d'anar d'amagat a llençar brossa de forma ilegal per no acumular-la a casa.
Que no es tregui tant de pit...

Comenta aquest article