Montserrat recupera l’aeri històric de Sant Jeroni

A l’estació de Monistrol Vila s’hi podrà veure una de les cistelles del que va ser el funicular més vertical d’Europa

Montserrat

La cabina
La cabina

Recordeu l’aeri de Sant Jeroni? Aquest funicular va ser el més vertical d’Europa durant 60 anys, que unia el punt més alt de Montserrat amb Monistrol. Ara, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha decidit recuperar aquest històric mitjà de transport i ha restaurat dues cabines platejades que van recórrer durant anys el vertiginós trajecte.

Aquestes cabines amplien l’oferta museística de l’exposició de l’estació, on també s’hi pot visitar una màquina i un vagó de l’antic cremallera i una de les anteriors cabines dels funiculars.

L’aeri de Sant Jeroni arribava fins al punt més alt de Montserrat (1236 metres). La longitud total de la línia assolia els 680 metres i superava un desnivell de 535. El servei va ser aturat l’any 1983 degut a la seva perillositat. Es van fer propostes per actualitzar-lo però el seu alt cost i les noves polítiques ambientals ho van descartar.

En l’acte de presentació de la cabina montserratina recuperada hi van assistir-hi el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, l’Alcalde de Monistrol, Joan Miguel i l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro.

 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article