Descobreix tots els actes de la nova Festa Major de Santa Eulàlia

Consulta la programació de la FEDE, farcida de cultura popular i concerts de música en directe

Esparreguera

| Fede

Després de l'anunci del nou format de Festa Major d'Hivern, des del 777 us presentem el programa de festes de Santa Eulàlia de la Federació d'Entitats de Cultura Popular, que destaca per la important presència de la cultura popular així com per la incorporació dels actes que ja es feien. A continuació podeu veure tots els actes que tindran lloc del divendres 8 al dimarts 12 de febrer.

Divendres 8 de febrer de 2019

A les 18:30 h. Campanar d’Esparreguera. Org. Amics del campanar.

Toc d’inici de Festa Major. Estrena del nou toc de Festa Major d’Esparreguera.

-

A les 20:00 h. Plaça de l’Església. Org. La Fede.

Encesa del Fogueró de Santa Eulàlia. Celebrem a l’antiga que estem de Festa Major! A partir de les vuit del vespre, vine a veure com s’encén el Fogueró de Santa Eulàlia. Porta’t el teu sopar i torra’l a les brases de la mateixa foguera o a les barbacoes instal·lades. Hi haurà servei de barra i de sopar fins exhaurir existències. Apte per celíacs.

-

A les 22:00 h. Carpa de la Plaça de l’Església. Org. La Fede.

Concert amb Fenya Rai. La formació vallenca Fenya Rai, acaba creant un repertori a partir de la revisió de cançons que formen part de la nostra cultura popular. Es tracta doncs d’una proposta per a re-visitar els temes de sempre, passats pel sedàs rítmic i harmònic de la rumba, l’skà, la cúmbia, el reegae, etc, tot plegat en un intent de retornar a l’actualitat unes cançons, potser oblidades, que formen part de la nostra cultura i de la nostra terra.

-

A les 23:55 h. Carpa de la Plaça de l’Església. Org. La Fede.

Concert amb The Papa’s and the Popo’s. Són una banda, en el sentit més profund de la paraula, originaris de la nostra bonica vila montserratina, Esparreguera. Bateria, percussions, baix, dues guitarres, teclat, trombó, saxo, trompeta i dues veus, que presenten els “hits” del rock, del punk i de l’ska de tots els temps.

Dissabte 9 de febrer de 2019

De les 17:00 a les 22:00 h. Carrers del nucli antic d’Esparreguera. Org. La Fede.

Passades de Santa Eulàlia. Vigílies Castelleres. (De 17.00 a 18.00 h.). Clàssiques vigílies dels Castellers d’Esparreguera. Amb inici i final a la Plaça de l’Església. Vine a veure com aixequen diversos pilars. Recorregut: plaça de l’Església, carrer Gran, carrer Taquígraf Garriga, carrer dels Arbres, carrer Hospital, carrer Gran, plaça de l’Església. Ballets del Guillem i l’Emma. (De 18.00 a 18.30 h.). En arribar els Castellers d’Esparreguera a la plaça de l’Església, el Guillem i l’Emma, els Gegants d’Esparreguera realitzaran uns balls de lluïment. Passada Bastonera de Santa Eulàlia. (De 18.30 a 20.30 h.). La Colla Bastonera del Montserratí realitzarà la seva tradicional Passada Bastonera pels carrers de la vila fins retornar a la plaça de l’Església, on realitzarà una ballada multitudinària del seu ball emblemàtic el Nou d’Abrera. Recorregut: Plaça de l’Església, carrer Gran, carrer dels Cavallers, carrer de la Guardiola, carrer de Baix, carrer dels Arbres, carrer Taquígraf Garriga, carrer Gran i plaça de l’Església. Ballets del Guillem i l’Emma. 20.30 a 20.45 h.). Els Geganters d’Esparreguera realitzaran una segona ronda de balls de Lluïment amb el Guillem i l’Emma. Ensierru d’Hivern. (De 20.45 a 21.30 h.). Per primer cop Esparreguera gaudirà d’un “Ensierru d’Hivern”. Recorregut: plaça de l'Església, carrer Gran, carrer Hospital, plaça de la Constitució, carrer de Sant Antoni, passatge de les Eixides, carrer Taquígraf Garriga, carrer Gran i plaça de l'Església. Que no t’enganxin les gallines! Tirabols. (De 21.30 a 22.00 h.). Un cop acabades les Passades de Santa Eulàlia, es farà el final de festa a ritme de pasdoble, conjuntament amb peces musicals de la vila. Vine a ballar amb els Gegants d’Esparreguera, el Gall i les Gallines!

-

De les 22:00 a les 4:00 h. Carpa de la Plaça de l’Església. Org. Sparrek TR amb col·laboració de La Fede.

Sparrek Fest. Dia K. Vine a gaudir dels concerts que ens ofereix l’Sparrek Fest. EZD AKA MDS, versos urbans i rap des d'Esparreguera. Seguit de hard-reagge de la mà de la formació gelidenca FOC. Més tard serà el torn dels hortencs Aldarull a ritme d'Ska-Punk en català. I per tancar el cartell les esparreguerines Sense Filtres DJ Set amb el seu petardeo i barbàrie. Durant tota la nit hi haurà servei de barra i entrepans.

Diumenge 10 de febrer de 2019

A les 08:00 h Plaça de l’Església. Org. Grallers i tabals dels Castellers d’Esparreguera amb col·laboració dels Amics del Campanar.

Toc de Matines Tradicional toc de matinades, els Grallers dels Castellers d’Esparreguera desperten la vila per anunciar la diada castellera.

-

A les 12:00 h Església Parroquial d’Esparreguera. Org. Parròquia d’Esparreguera.

Ofici Solemne de Festa Major, amb Pilar d’Honor dels Castellers d’Esparreguera i ofrena a Santa Eulàlia.

-

A la 13:00 h Plaça de l’Església. Org. Castellers d’Esparreguera.

Diada de Santa Eulàlia Amb la colla convidada dels Castellers de Terrassa.

A les 18:30 h Plaça de l’Església. Org. Polls Folls.

-

Correfoc Infantil de Festa Major Els Polls Folls després d’un any frenètic d’existència tornen a sortir per Santa Eulàlia! Enguany amb la colla infantil conidada els Diablots d’Olesa de Montserrat. Recorregut: carrer Gran, carrer de les Hortes, carrer de Sant Jaume, carrer Mestre Tomàs Cabeza i plaça de l’Església.

Notes d’interès: A la plaça de l’Església hi haurà instal·lada una carpa-envelat per tal de protegir en casos de inclemències meteorològiques. En cas de pluja consulteu a les entitats organitzadores de les activitats per a possibles canvis.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article