El Muxart Espai d'Art de Martorell inaugura l'exposició col·lectiva "Individu"

Té entrada lliure i es podrà visitar del 25 de gener al 31 de març

Cultura, El Bruc, Collbató, Esparreguera, A fons

Cartell de l'exposició col·lectiva "Individu"
Cartell de l'exposició col·lectiva "Individu" | Marc Ávila Català

Divendres 25 de gener a les 19:30 h s'inaugurarà a l'Espai Muxart d'Art i Creació Contemporània de Martorell l'exposició col·lectiva "Individu", amb la participació de força artistes dels pobles de Montserrat que es dediquen a diferents disciplines artístiques. S'han agrupat per a treballar, des de diferents punts de vista, el concepte d'individu. El coordinador dels artistes i comissari de l'exposició, l'esparreguerí Rafa Haro, destaca que el suggerent subtítol "del signe a l'absència" ens ajuda a fer-nos una idea del recorregut o viatge que planteja aquesta col·lectiva. Els diversos noms que anirem trobant pel recorregut són Víctor Roig (pintura, Barcelona), Rafa Haro (arts plàstiques, Esparreguera), Bernat Saus (pintura i escultura, El Bruc), Gerard Bidegain (dramatúrgia, Esparreguera), Marc Ávila (videoart, Collbató), Manel Benito Rincón (documental, Abrera) i Irene Cases (escultura, Sant Climent de Llobregat).

"És una exploració que ens proposa endinsar-nos en un gènere concret, definit i específic: el retrat." Els artistes que hi participen aborden aquest concepte mitjançant la multidisciplinarietat, per mitjà de l'escultura, la pintura, la instal·lació, la dramatúrgia i el vídeo."Abordem el gènere del retrat sense acotacions ni preàmbuls, cercant una visió polièdrica de la representació humana." Haro detalla que "el recorregut s'aborda a partir de diferents itineraris: S'inicia amb el registre, signe de la presència humana, un retrat construït de l'individu que va ser, però que ja no hi és, del que només en queda el rastre. Una segona visió mostra la presència de l'ésser, l'ego, la massa, l'individu en tota la seva essència, consciència i inconsciència. L'últim itinerari fa esment a l'absència de l'individu, la seva desaparició, la desfiguració del retrat i el silenci."

Qui s'endinsi en aquesta exposició hi podrà trobar, doncs, paraula, memòria, record, crònica, història i ficció com a exemples discursius que es tracen mitjançant les diferents veus artístiques que hi participen. La mostra té el suport del Festival LOLA de Teatre professional d'Esparreguera, l'Ajuntament de Martorell, la Diputació de Barcelona i la companyia Tramateatre.

Podrem gaudir d'aquest recorregut conciliador i laberíntic entorn del gènere del retrat des del dia 25 de gener fins el dia 31 de març a la Plaça de les Hores s/n de Martorell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article