Polèmica a Esparreguera arran de la instal·lació de la Carpa de Festa Major i la poda de til·lers

L'Ajuntament reconeix l'errada i enceta una reflexió perquè no torni a passar · L'oposició demana responsabilitats

Esparreguera

Imatge dels til·lers excessivament podats
Imatge dels til·lers excessivament podats

A només 24 hores que comencin els actes de la Festa Major d'Hivern, quan hauria de regnar un ambient festiu, una polèmica inunda els carrers de la vila. Els fets van succeir ahir a mig matí, quan la brigada municipal es disposava a adequar la plaça de Santa Eulàlia per la instal·lació de l'embalat, espai on tindran lloc la majoria d'actes de Festa Major.

En aquesta actuació es va produir una poda excessiva dels til·lers de la plaça, fet que no va passar desapercebut per molts ciutadans que van començar a córrer un missatge viral per les xarxes socials així com per whatsapp. En aquest missatge s'hi podia llegir: "Fa saltar les llàgrimes veure com han ferit els til·lers, alguns perdran sàvia per allà. Els han ben desequilibrat. Poden morir. Els arbres triguen molt a créixer i a equilibrar-se, són éssers vius. Aquests til·lers són de tots".

A aquestes reivindicacions es van afegir diversos grups municipals de l'oposició com la CUP o ERC, que van demanar explicacions a l'equip de govern ahir a la tarda aprofitant una comissió informativa. De la mateixa manera, la CUP explicava que demanarien explicacions al Ple i que si calia, demanarien valoració de danys.

L'Ajuntament d'Esparreguera ha recorregut la incorrecta actuació de la brigada i ha assumit la responsabilitat. Ha explicat que s'ha produït per una "descoordinació entre la regidoria d'Obres i Serveis, encarregada del manteniment de l'arbrat municipal, i la regidoria de Cultura, encarregada de supervisar la instal·lació de la carpa a la plaça".
Per altra banda, l'equip de govern s'ha sumat al malestar generalitzat per la poda excessiva dels til·lers i ha volgut "encetar la reflexió de com conciliar les activitats públiques amb el creixement dels espais verds de la vila".

De la mateixa manera, l'Ajuntament ja ha anunciat que estudiaran els danys que s'han produït als arbres, que poden haver patit un descompensament en la seva estructura. Els tècnics intentaran reconduir els arbres i acompanyar el creixement d'aquests.
 
 

Comentaris

Comenta aquest article