Esparreguera no s’adhereix al Parc Rural de Montserrat

Sobre de la taula un informe negatiu per part del secretari

Esparreguera, Montserrat

| Instagramer Oscar Vigil Acedo @fhindor

 

El ple del consistori esparreguerí va rebutjar l’adhesió al Parc Rural de Montserrat, un projecte impulsat precisament per la vila d’Esparreguera que pretén recuperar i impulsar l’activitat agrària, ramadera i forestal al voltant de la muntanya. A l’hora de la veritat un informe desfavorable per part del secretari de l’Ajuntament va fer inclinar la balança i Esparreguera no s’adherirà a un organisme que continua endavant, ja que 12 dels 16 municipis que en formaran part ja han formalitzat l’adhesió.

El Regidor de Medi Ambient, Emanuel Ortí va portar al Ple la decisió d’adherir-se però va topar amb l’oposició del PP i Ciutadans i amb la abstenció de la CUP, ERC i PDeCAT. Els grups municipals van mostrar els seus dubtes davant l’informe del secretari. Només van votar a favor ICV i PSC.

El principal argument que el Secretari esgrimeix en el seu informe és pel que fa a la tresoreria de l’ens. Com a qualsevol organització hauria de dependre d’un municipi que se’n fes càrrec. Tot i això als estatuts del Parc no es veu contemplat aquest fet.

Normalment, és el municipi amb més població el que s’encarregaria de portar els comptes, en aquest cas seria Olesa de Montserrat, que per altra banda si que va aprovar l’adhesió al parc, que tirarà endavant sense Esparreguera. I és que 12 dels 16 municipis sí que s’hi ha adherit, tot i que en moltes ocasions els secretaris han advertit de la problemàtica.

Per altra banda els grups de l’oposició van criticar les “presses” amb les que s’havia portat l’adhesió al ple, una decisió que van titllar d’electoralista.

La Diputació, administració impulsora del projecte, també va fer marxa enrere a última hora i va desestimar unir-se al Parc Rural, de nova creació, precisament a l’adonar-se dels problemes jurídics i legals existents.

El Parc Rural del Montserrat és el primer parc d’aquestes característiques a Europa i pretén recuperar terrenys agrícoles, que han disminuït un 60% en els últims 30 anys.

A més a més, el Ple d’Esparreguera va aprovar una moció en contra del feixisme, presentada per la CUP i ERC i llegida pel CDR de la vila.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article