Esparreguera inaugurarà dissabte el nou museu de la terrissa

Un projecte que finalment veu la llum després de passar per 4 equips de govern.

Cultura, Esparreguera

Peces de ceràmica
Peces de ceràmica | Ajuntament d'Esparreguera

Tot enllestit per la inauguració del Museu de la Terrissa. Esparreguera comptarà des d'aquest dissabte 23 de febrer amb un nou museu dedicat a la història dels terrissaires de la vila. L'acte de presentació del mateix dissabte, servirà per estrenar el nou espai. Es tracta d’un projecte que finalment veu la llum després de passar per quatre equips de govern diferents, que mica en mica han anat contribuïnt a que això fos possible.

La Regidora de Turisme i Memòria Històrica, Mariona Masferrer s’ha mostrat molt satisfeta a Ràdio Esparreguera pel fet de poder inaugurar el museu i posar la cirereta al projecte. Diu que "s'ha posat la cirereta del pastís a un projecte que ve de molts anys enrere".
L'acte d'inauguració tindrà lloc el dissabte a les 12 del migdia i comptarà amb la presència institucional de la Generalitat així com d'Artesania de Catalunya. L'alcalde Eduard Rivas i l Regidora de Turisme i Memòria Històrica, Mariona Masferrer representaran al consistori municipal i faran els parlaments.

El museu comptarà amb peces de la majoria d'artesans que en un moment o altre van realitzar terrissa a Esparreguera. Val a dir que el municipi va ser un dels més importants de Catalunya en aquest àmbit. El museu ha estat possible gràcies a la col·laboració de la família Sedó-Trujillo que ha anat recol·lectant les peces i convservant-les.

A aquestes peces cal afergir-ne dues d'inèdites, dos bocs de ceràmica que estaven abandonats en instal·lacions municipals i que l'Ajuntament ha recuperat per l'ocasió. Les dues cabres de ceràmica són del famós escultor barceloní Rossend Nobas.

Encara queda pendent per definir l'horari definitiu del museu. El que està clar és que inicialment només obrirà a petició especial de grups. El consistori posarà a disposició un correu electrònic per tal que tots els interessats s'hi puguin apuntar. Un cop hi hagi un grup format el museu s'obrirà el cap de setmana, amb les visites organitzades per Glòria Trujillo.

Durant tot el dia de dissabte, coincidint amb l'acte d'inauguració el museu romandrà obert.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article