Una Festa Major per a felicitar-nos

Doncs mira, tinc la sensació que aquest any he viscut una de les festes majors més vives des de feia temps, potser des d'aquelles que representaven l'entrada a la democràcia, on el desig de tots era viure en llibertat i la majoria d’actes perseguien aquest sentiment.

 

M'ha sorprès molt agradablement veure tanta gent jove al capdavant de les activitats que configuren el programa de la festa (diables, castellers, geganters, bastoners, grallers, l'esplai, el torn, la banda, l'orquestra, el teatre…) treballant fins tard, gaudint de la festa fins a la matinada i de bon matí al peu del canó amb rigor i seguretat.

 

M'ha sorprès veure tanta gent que de manera desinteressada dedica temps i esforç en preparar i organitzar actes perquè en gaudeixi tothom (plantada de gegants, diada castellera, diada bastonera, concert de la banda, missa cantada, pregó, correfocs, ensierru, cercavila, barraca, sarsuela, teatre, exposicions, sardanes, concerts, nit de les camises, activitats esportives, jocs amb la mainada…), munten i desmunten amb tota responsabilitat, control i ordre. El cas de la cercavila infantil es mereix una menció especial, ja que permet als més petits participar també de la festa i que se la facin seva, aprenent com qui no vol a fer-la més gran.

 

M'ha sorprès veure tanta gent, d'aquí i de fora, gaudint i participant de la festa al carrer, a les places, als camps esportius, als teatres…  als recintes oberts o tancats dedicats a la festa.

 

Tot això, ens ha permès com a municipi estalviar molts diners però no és pas el més important. Allò que ens hauria d'enorgullir com a ciutadans és que tota aquesta gent han sabut fer participar de la Festa Major als veïns, als visitants i fins i tot als ciutadans que encara els hi costa reconèixer que formen part d'Esparreguera. Ens ha fet sentir que Esparreguera pot estar molt viva si ens hi entossudim.

 

Deixeu-me doncs que agraeixi i feliciti a tots, grans, joves i petits, i a cadascun d'aquells que ha dedicat un bocí del seu temps, molt o poc, a fer aquesta FESTA MAJOR. Felicitem-nos també tots els qui amb gust hem gaudit de les activitats programades, sense nosaltres tampoc no tindria sentit. 

 

Sens dubte que, per damunt d'aquesta sensació de desencís que plana sobre nosaltres, coses com aquestes ens han deixat veure un punt blanc a l'horitzó. Ens fan recuperar un cert sabor de llibertat.  

 

Felicitem-nos doncs esparreguerins i gràcies a tots!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article