Un projecte musical per a tots

El passat 23 de novembre de 2014 va néixer una nova secció de l’entitat: la Jove Orquestra de Cambra de la Passió d’Esparreguera, que coneixerem des d’ara com a JOCPE. Per a la nostra vila la nova formació musical és un altaveu encarat a l’exterior, un projecte dut a terme per joves músics amb moltes ganes de mostrar el seu talent artístic al seu poble i de dur-lo més enllà de les fronteres municipals.

Qui no ha escoltat mai algun col·laborador de la nostra Passió cantant o taral·lejant la música de l’estimat mestre Josep Borràs pels carrers del poble o els passadissos del teatre? Això és el símptoma de l’estima d’Esparreguera per la música de La Passió, una música que hem de cuidar entre tots. La magnitud de l’obra musical i el fet que sigui interpretada en directe resulta la particularitat que ens fa únics com a espectacle.

Cal que entre tots mimem aquesta singularitat. Cal donar suport i alhora engrescar els músics col·laboradors de La Passió perquè realment la música en directe al drama sacre sigui un element important i reeixit; és per això que hem decidit dur a terme un il·lusionant projecte musical que garanteixi aquest tret genuïnament esparreguerí, que ajuda a fer del nostre espectacle una de les perles més màgiques del teatre popular català: la creació d’una jove orquestra, la JOCPE. Una orquestra de joves professionals que permetrà complementar el treball i l’esforç dels músics col·laboradors històrics de La Passió.

La  JOCPE realitzarà, a més, tres concerts anuals (Concert de Tardor, de Reis i de Festa Major d’estiu), i amb ells anirà de gira; això i el suport econòmic de socis particulars, entitats i institucions permetrà compensar les despeses de l’orquestra sense que representi cap cost per a La Passió.

Sabem que els músics habituals de l’orquestra de la Passió són uns grans experimentats en el nostre espectacle, se’l coneixen de dalt a baix. L’experiència i l’estima que tenen per l’entitat i per l’espectacle són fonamentals, i hem de contagiar-la als nous companys que se’ns uniran aquesta temporada: els integrants de la JOCPE, tots ells estudiants o graduats superiors en música (al Conservatori Superior del Liceu o a l’ESMUC), amb una forta experiència musical.

Com podeu veure no es tracta d’engegar un projecte per un any, això no ha de ser una anècdota. Creiem fermament que La Passió i Esparreguera necessitaven una plataforma com la JOCPE.És molt important per la consolidació del projecte que hi col·laboreu assistint als nostres concerts i fer-vos-en socis. Farem el que calgui perquè ens renoveu la confiança temporada rere temporada. N’estem segurs del tot, no us defraudarem! Esparreguera té una nova orquestra, gaudim-ne tots plegats!
Col·laboradors de l’espectacle, sigui quina sigui la tasca que desenvolupeu, us demanem que ajudeu als músics de la JOCPE a integrar-se a la gran família de La Passió. Només si tenim un objectiu comú aconseguirem els majors resultats, la millor qualitat i el més fort i llarg aplaudiment del nostre públic.

Parem bé les orelles i que comenci l’espectacle.