Tot s'ha complert

Estem contents i emocionats, sí. Perquè el gran objectiu de la JOCPE s’ha complert: assegurar la música en directe a les representacions de La Passió d’Esparreguera. Aquesta temporada 2015 ha estat la primera que la Jove Orquestra de Cambra de la Passió d’Esparreguera ha reforçat l’Orquestra de La Passió, per tal que la música del mestre Borràs soni a cada festa i ofereixi a l’espectacle la banda sonora que es mereix.

Veure a en Josep Borràs emocionar-se amb la interpretació de la seva pròpia música, als espectadors destacant la seva presència a l’espectacle i als col·laboradors gaudint-ne novament ens fa feliços, molt feliços. Quan vam iniciar la temporada vam demanar als col·laboradors de l’entitat que rebessin amb els braços oberts a uns músics que han vingut a reforçar la feina que durant tants anys s’ha fet en pro de la música a l’espectacle. L’acollida per part dels músics històrics de l’entitat ha estat molt bona, així ens ho han comunicat els músics de la JOCPE, que s’han sentit part d’aquesta gran família que és La Passió i que han quedat impactats en veure què és capaç de fer la gent d’Esparreguera.

És cert, com s’ha dit en alguns articles del 777 i a l’emissora de ràdio, que als inicis el projecte de la JOCPE havia rebut algun recel per part d’un grup de col·laboradors de La Passió –generant una alarma que ens sorprèn i ens desconcerta- bàsicament pel rumor estès que deia que l’entitat pagava els músics per què vinguessin a tocar a l’espectacle. Hem explicat en repetides ocasions que això no ha estat així, que la JOCPE és una secció de l’entitat que reserva una part dels beneficis dels seus concerts anuals per tal de poder assumir les despeses dels músics de la JOCPE i no generar ni un euro de despesa a l’entitat.

El nostre objectiu s’ha complert, la música ha sonat i la il·lusió de cara a la temporada que ve segueix dempeus, no sense abans fer un gran concert de Festa Major d’Estiu. La gran majoria de col·laboradors de La Passió ha pogut veure els resultats de la JOCPE ens els seus dos concerts i en la seva col·laboració amb el Festival Lola i el fosso de La Passió, i les felicitacions i l’empenta que ens han donat, així ens ho demostren.

No volem acabar aquest article sense deixar ben clar que la Junta de La Passió i la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament han recolzat el nostre projecte des de l’inici, oferint tots els recursos i facilitats que els han estat possibles i valorant una iniciativa d’uns quants col·laboradors de La Passió que han cregut necessària i oportuna. Això ens reafirma en el nostre convenciment de la necessitat de tirar endavant un projecte musical com la JOCPE i ens encoratja a treballar per la temporada 2016.

Volem desitjar molta empenta i força a la nova Junta de La Passió, i al nou equip de govern que surti electe en les properes eleccions municipals, demanant-los, si més no, la mateixa sensibilitat que han tingut els seus predecessors.

Gràcies a tots i que la música no s’aturi.