Una sorpresa total

Vaig anar a veure Santa Joana dels Escorxadors -prescindint de la incògnita de si m’agradaria o no- perquè es tractava de Bertold Brecht (un gegant del teatre), perquè m’adhereixo sempre que puc a totes les manifestacions artístiques d’Esparreguera i per l’amistat que tinc amb molts dels seus intèrprets.

I he tingut una sorpresa total. Santa Joana dels Escorxadors és una obra entenedora (potser amb alguns conceptes allargassats), però que es segueix amb un interès que va creixent fins al final i que t’hi enganxes sense adonar-te.

Però amb el que vaig quedar literalment meravellat és amb la seva direcció i posada en escena. Des de la inspirada música de Jurado -tan mesuradament interpretada- fins als sorprenents efectes lumínics, i, sobretot aquell desplegament actoral de més de 30 intèrprets en un espai molt ben concebut.
 
És clar, no tots estan a l’alçada d’aquest monstre interpretatiu que és l’Ernest, però eren tots admirables en la seguretat del seu paper i en els complicats moviments i evolucions escèniques que la Directora els ha confiat. I és que, resumint, considero que Santa Joana dels Escorxadors és, sobretot una brillant direcció com poques vegades he vist a Esparreguera en una obra d’aquesta envergadura.