Mark Pau Knijff, alumne de l’INS El Cairat, guanya el primer premi institucional en català d’Inspiraciència a Madrid

Inspiraciència, un projecte que relaciona ciència i escriptura.

La vida és una paradoxa. Seguint la descripció clàssica de la física, vivim vius i morim morts independentment del moment i la situació en què es trobi l’observador. Així comença el relat “Un dia quàntic”, de Mark Pau Knijff, un alumne de l’INS El Cairat, que el passat 24 de juny va rebre el primer premi institucional d’Inspiraciència, en la categoria de relats joves, i en aquest cas, en català. Hi havien participat un total de 482 concursant en diverses llengües. El premi li fou lliurat a La Casa Encendida, de Madrid, en un esdeveniment que comptà amb l’actuació del grup TeatrIEM, que representà una escena de La tortuga de Darwin, de Juan Mayorga.
El Jurat estava format per Assumpció Vila, investigadora de la Institució Milà i Fontanals (CSIC), Pedro Meseguer, Investigador de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (CSIC), David Barreiro, de l’Institut de Ciències del Patrimoni (CSIC) de Galícia, Jon Elordi Akordarrementeria,  representant d’Euskal Etxea Barcelona i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, Eva García Fernández, professora d'Estudis Gallecs (lectora da Xunta de Galicia) de la Universitat de Barcelona, Jordi Lleonart, Investigador de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC), Pau Solsona Boada, representant de la Biblioteca de la Sagrada Família de Barcelona, Sònia Varela Pombo, representant de l’Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega i professora a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Inspiraciència és un projecte de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a Catalunya i l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC). El nostre centre hi participa des de pràcticament el començament –aquesta és la sisena edició– i és una activitat que es complementa amb l’assessorament del professorat de diversos camps del currículum.
L’activitat és una iniciativa que relaciona ciència i escriptura d’una manera lúdica i participativa. Pretén ser un espai obert a tothom on pensar i imaginar la ciència, des de la ficció. El seu objectiu és fomentar la labor creativa i l’esperit científic com una forma de pensar realitats abans no imaginades.