La carretera de Mas d’en Gall una pista de patinatge

Sis cotxes van xocar el passat dia 30 d’agost després de caure quatre gotes. Molts ho sabem, l’asfalt d’aquesta carretera acumula els greixos i els olis que perden els vehicles i quan plou, en lloc d’una carretera, tenim una pista de patinatge. Ho sabem, la policia municipal ho sap, personalment els he vist en una ocasió semblant avisant del perill, posant senyals de reduir la velocitat, i al costat d’un cotxe de bombers que llançava detergent en un lloc on hi havia més acumulació d’olis...

Què ha passat aquesta vegada...? Era d’esperar, després de tant de temps sense ploure, l’acumulació d’olis devia ser més gran i la possibilitat que passés un accident també. Com és que la policia municipal va badar? Aquesta carretera amb la primera pluja és especialment perillosa. Aquelles corbes, amb un asfalt relliscós poden produir, i no exagero, accidents mortals.

A l’Ajuntament ho saben, sembla que arreglar-la, asfaltar-la de nou, està considerada una obra prioritària, però passa el temps i no es fa. Deu ser també per problemes burocràtics, però hi ha urgències que no poden esperar, a la carretera de Mas d’en Gall quan plou és massa fàcil prendre-hi mal. Cal actuar-hi ja.

Comentaris

Isabel Barber Esparreguera
5.

Jo fa 20 anys que tinc casa al Mas d’en Gall i no recordo haver-lo vist en tant mat estat, deteriorat i abandonat com està ara.
Els carrers fan pena, els fanals fallen contínuament, hi ha una mà de cases ocupades, el forn ha tancat pels robatoris...
Podria estar així una bona estona, però el que més me indigna es veure com al poble no fan més que repassar pintures, canvia senyals i arreglar i canviar un grapat de coses que no estant tan malament, mentre els veïns del Mas, que també paguem els impostos, tenim que viure en les condicions d’abandonament en que vivim.
Francament, fa molta ràbia veure que el propi Ajuntament es capaç de fer aquestes discriminacions.
Quan va sortir el pla d’ajuts per les millores del barris, vam pensar que, per fi, ens arreglarien una mica el barri, però que van fer? Començar una col•lecció d’obres pels col•lectors que han quedat a mitges i res més.
El que si van fer va ser destrossar el camí de terra de la part del darrera del carrer gerani, des de les hores els veïns tenim que aguantar les enfangades quan plou, els sots que si fan i totes les males herbes que han sortir des de llavors.
Per aquest camí, que és una camí reial, és a dir, és un camí que pertany al Ajuntament li agradi o no, i passa una canalització d’aigües pluvials i el clavegueram de totes les cases, com és lògic, està connectat al clavegueram general que va pel costat de la canalització pluvial.
L’Ajuntament és renta les mans del seu manteniment, ens diu que és un camí privat quan no es cert, com vol que sigui privat una camí pel que passen aquestes canalitzacions? A demés, en cap de les escriptures dels 36 veïns diu que aquest camí pertanyi a cap de nosaltres, és tant fàcil com consultar els plànols o la cambra de la propietat per esbrinar de qui és, realment, la responsabilitat del manteniment d’aquest camí.
El cas és que des de les obres dels col•lectors és van ajuntar les aigües brutes amb les pluvials i el camí va quedar malmès per el pas dels camions, i l’Ajuntament no fa res per reparar el que van malmetre, això són les coses que més me indignen.
Que hagin asfaltat la carretera em sembla perfecta, les vides per davant de tot, però que no es quedin aquí i que continuïn arreglant un barri que fa anys que està deixat de la mà de Déu.

Ernest Montijano Esparreguera
4.

Visc a Mas d'en GAll i faig aquesta carretera com a minim dos cops al dia. Estic fart de veure gent adelantant on no toca, corrent molt mes del que seria prudent, fins i tot en carreteres en bon estat. LA carretera te 10 anys i es destinará 400k€ en tornar a asfaltarla? a Mas d'en GAll tenim carrers que porten 40 anys sense tocarse!!, Es pot fer una actuacio de seguretat a la carretera, a la típica corva de baixada on mes d'un intenta adelantar a 120km/h que seria el punt negre, pero crec que el gruix de la inversio s'ha de destinar als carrers del barri que estan totalment abandonats

Susana Martínez Esparreguera
3.

#2 en el último pleno se aprobó la obra de la carretera , 400.000 euros , a finales de año ,se adjudicará la obra y el año que viene empezarán las obras .

Maite tirado Esparreguera
2.

Es una vergüenza. .. llevo 12 años viviendo aquí, todo el mundo que conozco a tenido algún accidente en esta carretera.
Cada año lo mismo....promesas de las obras para la nueva carretera debidamente asfaltada y nunca llega...
Cuantos accidentes más tienen que haber para que tomen medidas???igual están esperando a que cada vez sean más graves para que en el momento en el que llueva hayan muertos, entonces priorizar y arreglarla???
Lo siento estoy muy indignada....

Susana Martínez Esparreguera
1.

No són només els olis , ja ens van dir que no es va fer bé , es a dir que el problema ve del mateix asfalt , no té la suficient adherencia... Per altre banda , tenim una corva , que ens tira al carril contrari ... Hi ha una part que s'està enfonsant ...

Comenta aquest article