Tots som Pop(o)s

És graduat en Art Dramàtic -especialitat en Direcció i Dramatúrgia- per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre (2017) i llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona (2012). També s'ha format a l'Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett.

Amb la coca i el cava de la nit de Sant Joan arribaven les festes majors d’estiu i, amb elles, quasi inalterable, un costum. Permetin-me que eviti el mot tradició per no banalitzar-lo encara més. Perquè ara a qualsevol cosa ja se n’hi diu tradició. Un exemple n’és la caça sense mort de Pokemons. Però no derivem el soliloqui, no he encetat aquesta columna d’opinió per parlar d’éssers imaginaris, sinó d’éssers ben vius. Un estiu més hem pogut gaudir d’un costum refrescant -d’aquells agradables- a casa nostra: concerts del conjunt musical The Papa’s & the Popo’s.
Al carrer dels Arbres d’Esparreguera o en un parc d’Olesa, davant de Can Casas d’El Bruc o a Platja d’Aro; qualsevol lloc és bo per gaudir de la seva gresca, de les seves versions de temes ancestrals i actuals que han marcat generacions i sensibilitats. Festa assegurada, vetllades que fan festa major. Ara fa quinze anys que aquests disbauxats campen amb els seus instruments pels carrers, places i descampats d’aquest petit país, amb l’escut d’Esparreguera i del Montserratí a l’esquena, tal com digué l’almirall Roger de Llúria que feien els peixos mediterranis amb l’escut del rei Pere el Gran.
Fins i tot aquells que no som gent de gresca i concert fins a altes hores de la matinada ens arribem a esperar a que acabin l’última peça, tot veient sortir un sol d’estiu que ens obre la gana per esmorzar. Perquè, en el fons, tots som una mica popos, tots volem gaudir d’alguna nit com les que ells ens ofereixen des de l’inici del mil·lenni. Potser són ells l’efecte dos-mil que tant esperaven alguns entesos; o potser són, simplement, aquell grup musical que volem que segueixin fent concerts fins que la Moreneta els ho permeti.
Llarga vida als Popos i un brindis pels seus primers quinze anys!

Article publicat al número 149 del 777 comunica.