Arrencada de cavall parada de burro

Aquesta expressió una mica forta, però eloqüent, serviria per explicar el que pensem molts convilatans del que ha fet fins ara el nou consistori que va sortir de les eleccions del maig de l’any  passat.
Una vegada distribuïdes les conselleries es van poder apreciar de seguida canvis que semblaven que aquesta vegada tindríem un ajuntament resolutiu i competent, els carrers del centre de la vila  van estar més nets,  van fer digna la rotonda de l’entrada sud, van començar les obres del carrer Sant Miquel, del carrer de Baix, de la Plana, de la sortida per l’antiga N-II, sembla que totes aquestes obres estaven fins i tot subhastades i que el fil a l’agulla ja estava posat, però el van acabar de posar i van fer i acabar les obres.
L’alcalde va anar als barris a demanar opinions i a cercar les necessitats i aspiracions de les associacions de veïns. Hi ha un web de l’Ajuntament que si preguntaves, consultaves, o suggeries quelcom et contestaven aviat.
Sembla que, quan fa un any i mig de les eleccions, l’empenta s’ha acabat, els nostres regidors i regidores que governen fan algunes aportacions interessats, premis recerca de la Vila, consell del comerç, consell de cooperació, visites al museu de la Colònia Sedó per Santa Eulàlia, cicle Gaudí de cinema... Segurament em deixo actuacions i fets que han estat interessants, però els gran temes, estan encallats, n’hi ha que ni es plantegen.
Es torna a començar la redacció del pla d’ordenació urbanística municipal, el POUM, un pla que fa anys que es va començar i que no s’acaba mai,  redacció que ha fet gastar al nostre Ajuntament com a mínim un centenar de milers d’euros. Ens hauríem de preguntar per què L’Ajuntament va comprar l’antiga escola de les Monges doncs fa dos o tres anys que està  buida, és un edifici mort. Arranjar els barris de la Plana o de Mas d’en Gall, o plantejar-se fer quelcom al carrer Francesc Macià amb voreres intransitables quan plou ...per començar.
Tenim un poble sense jardineria, fixeu-vos amb la plaça Catalunya de la Plana és un erm, i els arbres que hi ha als carrers  no deixen passar a la gent de tant grans com s’han fet, i els que van tallar perquè estaven malats, han quedat tallats i morts. Si us agrada caminar i pugeu per l’antiga carretera nacional que tan bé van arreglar, que fa goig de veure sinó hi haguessin ampolles de plàstic, llaunes, papers, plàstics,... herbes i més herbes a les voreres.
Tenim un consistori, el que vàrem escollir, que per donar una subvenció de 40.000 euros a la entitat més representativa de la vila i que dóna nom a Esparreguera, els nostres regidors, malgrat tenir l’aprovació del ple de l’Ajuntament,  han d’anar acompanyats pel secretari i la interventora de l’Ajuntament.
No falten diners, l’anterior consistori els va deixar, suposo que pels mateixos problemes,  per aquesta incapacitat de fer, 13 milions d’euros i un endeutament de 5 milions, i la capacitat d’obtenir uns ingressos que cada any produeixen superàvit. Com que més o menys han gastat el mateix, penso que aquest exercici també hi haurà superàvit, no ho sé perquè la transparència promesa en el tema de les comptes no l’he trobada.
M’agradaria viure en un poble amb un consistori eficient, pensava que aquest ho seria, crec que els regidors de l’equip de govern són bona gent, persones amables, però que ara són incapaços de superar la burocràcia perquè  s’han acabat creient i claudicant la burocràcia que  els imposa el secretari i la interventora que ningú va votar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article