Les Histèriques Històriques

91 dones assassinades. 25 de novembre del 2017 i el nombre de feminicidis registrats a l’Estat Espanyol és 91. 91 dones assassinades. I ho diem així, com una xifra freda i distant, com si no anés amb nosaltres. 91. Però no és una simple xifra, es tracta de 91 dones, amb feines, famílies, vides, esperances i plans de futur. 91 persones que ja no hi són perquè un home va decidir que podia prendre’ls-hi la vida.

91 dones que podrien ser qualsevol de nosaltres. Que podrien ser qualsevol de les nostres amigues, germanes, veïnes, mares o àvies. Però han estat elles. 91 dones assassinades. I seguim veient l’absoluta impunitat dels agressors, dels violadors i dels assassins. Només al 2016, un 51,2% de les ordres de protecció tramitades al Baix Llobregat van ser denegades. Més de la meitat. Quin és el sentit de dir a les dones que pateixen violència que denunciïn? Però encara més, quin és el sentit de carregar a les dones tota la responsabilitat davant d’aquests casos? La responsabilitat de denunciar, de protegir-se, de fugir. On queda la responsabilitat dels homes agressors? Per què no comencem a carregar les responsabilitats sobre ells i no sobre elles? Responsabilitats no només penals, sinó també socials, morals i educatives. Eduquem als homes a no agredir i no a les dones a no deixar-se agredir. Culpem i qüestionem als homes per agredir, enlloc de culpar i qüestionar a les dones per “deixar-se agredir”.

91 dones assassinades. I se’ns segueix qüestionant, se’ns segueix titllant d’histèriques, de boges, de culpables, d’exagerades. La realitat però és que no som histèriques, sinó històriques.

A les companyes de lluita i a les companyes de vida, cuideu-vos, cuidem-nos. Perquè la violència masclista és estructural i només la combatrem plegades, colze a colze, en les batalles quotidianes, a través de la sororitat i l’autodefensa feminista. Perquè desgraciadament tots els dies són 25 de Novembre, mantinguem-nos unides i fortes. Per totes vosaltres, avui i cada dia, ni un pas enrere contra la violència masclista.

Webs de referència:
http://feminicidio.net/articulo/listado-feminicidios-y-otros-asesinatos-mujeres-cometidos-hombres-españa-2017

http://www.elbaixllobregat.cat/observatori/igualtat/568-dones-v%C3%ADctimes-de-violència-masclista-42-homes-condemnats-15-d’absolts

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article